Zaanse D66 roept Kamerfractie op vaart te maken met kinderpardon

Foto: Pixnio

D66 Zaanstad spreekt in een open brief aan Tweede-Kamerlid Maarten Groothuizen, woordvoerder asiel en migratie van de D66-fractie, haargenoegen’ uit over ‘het voortschrijdend inzicht van onze vrienden van het CDA’ ten faveure van een breder kinderpardon.

Daarmee is nu een meerderheid ontstaan zowel binnen de coalitie als in het parlement als geheel, ‘voor een meer humane interpretatie van het bestaande kinderpardon,’ schrijft raadslid Flip Hoedemaeker. ‘Voor kinderen die het grootste deel van hun leven hier hebben gewoond of hier zelfs geboren zijn ligt de toekomst in Nederland, en niet in een land ver weg dat zij niet kennen.’ De Zaanse afdeling noemt het ‘van het grootste belang dat er nu vaart gemaakt wordt met goede afspraken’ over een beleid dat werkt. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit mogelijk is zonder dat er een enorme aanzuigende werking van uitgaat, waar de VVD zo bang voor is.’

Hoedemaeker roept zijn partijgenoot op om niet zomaar op te geven en ernaar te streven dat er geen kinderen meer worden uitgezet in afwachting van het verdere overleg in Den Haag. ‘In Zaanstad hebben we ons raadsbreed, van links tot rechts, ingezet voor een flink aantal tijdelijke opvangplaatsen tijdens de laatste migratiegolf, en inmiddels hebben we daar een mooi aantal hardwerkende nieuwe Zaankanters aan overgehouden. We zijn daar erg trots op. Het toont aan dat het soms echt mogelijk is om de koppen bij elkaar te krijgen om gewoon iets belangrijks voor elkaar te krijgen,’ aldus de open brief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen