Kerk in Poelenburg maakt plaats voor 21 eengezinswoningen

Foto: Venster Architekten

Venster Architekten uit Gouda heeft in opdracht van Novaform Vastgoedontwikkelaars een ontwerp gemaakt voor woningbouw aan de Ds. Martin Luther Kingweg in Zaandam, op de plek waar nu nog de Onze Lieve Vrouw van Lourdes staat. Die kerk wordt gesloopt.

Het gaat om in totaal 21 rijtjes- en hoekwoningen in de koopsector, met aan de overkant van de Ds. Martin Luther Kingweg een ruim opgezette groenstrook en daarachter het water van De Gouw. Ten noorden van de nieuwbouw staat de school van VMBO Pascal Zuid. De verkoop van de huizen is inmiddels begonnen.

Tussen 331.000 en 415.000 euro

De prijzen beginnen bij 331.000 euro en lopen op tot 415.000 euro. De definitieve prijzen, plattegronden en de brochure zijn inmiddels beschikbaar evenals het online inschrijfformulier. U kunt het allemaal hier bekijken. Inschrijven kan tot en met 2 december, 23.59 uur.

Nog niet zo lang geleden was er sprake van dat de kerk in Poelenburg zou kunnen worden omgebouwd tot het nieuwe poppodium van Zaanstad. Dat is met de woningbouw definitief van de baan.

De in het groen verscholen kerk maakt plaats voor woningen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen