Na de zomervakantie havo in de onderbouw op het Saenredam College

Foto: Google Street View

Het Saenredam College wordt met ingang van komend schooljaar definitief een school met havo-onderwijs in de onderbouw. Er wordt volgens het College van Bestuur momenteel hard aan het nieuwe onderwijsconcept gewerkt. In februari zijn een informatieavond voor ouders van leerlingen van groep 8 en een open dag gepland.

Afgelopen januari werd bekend dat het Zaandijkse Saenredam College wilde veranderen van een VMBO-school met alle leerwegen in een school voor mavo en havo. Dit omdat de capaciteit op de Zaanse scholen voor Havo en niet langer voldoende zou zijn om aan de toenemende vraag te voldoen. Het plan leidde tot veel commotie onder de 70 eerstejaars VMBO’ers en hun ouders, omdat zij van school zouden moeten veranderen. Uiteindelijk werd besloten dat de jongeren hun opleiding op het Saenredam mogen afmaken.

Fusie

De institutionele fusie tussen Scholengroep Zaandam (Compaen VMBO en het Zaanlands Lyceum) en het Saenredam College is inmiddels afgerond en door alle betrokken partijen goedgekeurd. Daarmee ligt de weg naar een ander onderwijsaanbod nu open. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen