Voetgangersgebied centrum Zaandam uitgebreid in de uitgaansuren

Foto: Google Street View

Het voetgangersgebied in het centrum van Zaandam gaat tussen 22:00 en 06:00 uur ook de Dam tussen Damstraat en Wilhelminastraat en de Damstraat tussen Damkade en Dam en Wilhelminastraat omvatten. De Dam was al voetgangersgebied, behalve voor bevoorrading tussen zes en twaalf uur in de ochtend.

Het college heeft tot de uitbreiding besloten omdat ook buiten de Dam veel horecagelegenheden te vinden zijn en lopende bezoekers daarvan op straat regelmatig met aanrijdingen en bijna-aanrijdingen worden geconfronteerd, inclusief de daarop volgende conflicten met fietsers en bestuurders van brom- en snorfietsen.

De bereikbaarheid van het uitgaansgebied voor nood- en hulpdiensten komt door de uitbreiding van het voetgangersgebied niet in gevaar en (brom)fietsers kunnen gebruikmaken van de fietsenstalling bij de Damkade, zo is de overweging. Lijnbussen rijden er op dat tijdstip niet meer op de route Damstraat-Wilhelminastraat.

Bezwaar maken

Belanghebbenden kunnen nog bezwaar maken tegen het verkeersbesluit. Bezwaarschriften moeten worden gericht aan B & W van de gemeente Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van datum, naam, adres, telefoonnummer, handtekening en de motivering van uw bezwaren. Het kenmerk van het besluit is 2018-34769.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen