Twee delen van Westerwatering voorstander van betaald parkeren

Foto: Google Street View

In twee deelgebieden van Westerwatering is een meerderheid van de bewoners voorstander van betaald parkeren: straten op het Zwaneneiland en de Westzanerdijk (Kapzaag, Fineerzaag, Handzaag, Westzanerdijk (oost), Rondschaaf en Aris van Broekweg) en straten in een deel van de Muziekbuurt: Prelude, Symfonie (zuid), Aubade, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet, en Piccolo.

In de eerstgenoemde straten is volgens een enquête van de gemeente 66 procent van de ondervraagden voor betaald parkeren, in de laatste 59 procent. De bewoners werden geraadpleegd naar aanleiding van klachten uit de Muziekbuurt, van het Zwaneneiland en de Westzanerdijk over automobilisten die daar niet wonen, maar wel gratis parkeren. Het gaat om forenzen, mensen die in het centrum werken, shoppers, scholieren, Schipholparkeerders en bewoners van de binnenstad die geen vergunning of garageabonnement willen kopen.

Woningbouw en parkeren geen makkelijke combi

De verdichting en verstedelijking zorgt voor een groeiende parkeerbehoefte. Het college buigt zich daar nu over en gaat aan de slag met een aanvullende parkeernota. Verantwoordelijk wethouder Gerard Slegers ziet dat de enorme woningbouwopgave zich slecht verhoudt met de behoefte om dicht in de buurt van het eigen huis te kunnen parkeren. Betaald parkeren kan misbruik van de schaarse ruimte tegengaan.

Uit de afgelopen mei in Westerwatering afgenomen enquête blijkt dat ruim 40 procent van alle respondenten in het hele gebied regelmatig overlast van parkeren in de buurt ervaart. En hoe vaker dat gebeurt, des te luider de roep om betaald parkeren. Of dat middel ook in Westerwatering zal worden ingezet moet in december of januari duidelijk worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen