Nog geen antwoord minister op vragen over drugsfeestje in gevangenis

Foto: Foto: Arenda Oomen

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming heeft uitstel gevraagd voor de beantwoording van Kamervragen van PVV-Kamerlid Gidi Markuszower over een drugsfeest in de gevangenis in Westzaan.

Markuszower stelde die naar aanleiding van een door een gedetineerde met een telefoon opgenomen filmpje van een feestje in het Zaanse complex, waaruit duidelijk bleek dat er drugs aanwezig waren. De Telegraaf bracht de beelden in de openbaarheid. De PVV vroeg de minister onder meer hoe het toezicht op de gevangenen was geregeld, met wie zij in contact waren geweest en hoe de smartphones en drugs in de gevangenis terecht konden komen.

Falende beveiliging

De PVV spreekt in de vragen van een ’volstrekt falende beveiliging’ en wil weten of die tekortschietende maatregelen tot het ontslag van de verantwoordelijke personen zullen leiden. De partij vindt ook dat ‘de betreffende criminelen’ vervolgd dienen te worden en opnieuw een gevangenisstraf opgelegd moeten krijgen, ‘maar dan wel in volledig isolement’. De in het filmpje herkenbare gedetineerden hebben al enkele dagen in de isoleercel doorgebracht nadat de commotie uitbrak na de publicatie van De Telegraaf.

Vragen Democratisch Zaanstad

In Zaanstad stelde DZ er vragen over. De fractie vraagt zich af of de gemeente enige invloed kan uitoefenen op het regime in de gevangenis op haar grondgebied.

 

'

Reacties

article
23428
Uitstel beantwoording Kamervragen over drugsfeest in gevangenis Westzaan
Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming heeft uitstel gevraagd voor de beantwoording van Kamervragen van PVV-Kamerlid
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/23428/nog-geen-antwoord-minister-op-vragen-drugsfeestje-gevangenis/
2018-11-08T06:40:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/11/08063812/gevangenis.jpg
Actueel