Werk aan fietspad De Slinger vertraagd door onverwachte kabels en leidingen

Foto: Gemeente Zaanstad

De aannemer die fietspad De Slinger tussen het Stadhuisplein en de Houtveldweg bouwt – via de nieuwe spooroverbouwingheeft een aantal weken vertraging opgelopen. Er lagen niet-verwachte kabels en leidingen in de weg die moesten worden omgelegd. Maar de werkzaamheden over de Houtveldweg kunnen desondanks op tijd worden afgerond.

Sinds juni zijn de meeste heipalen voor het fietspad aangebracht en de aannemer heeft op diverse plekken een groot blok beton op de palen gestort. Hierop komen de kolommen te staan. In het midden van de Houtveldweg is de definitieve kolom al klaar en zichtbaar. Er wordt nu verder gewerkt aan het plaatsen van het nieuwe fietspad over de Houtveldweg.

Werk start aan de stationskant

Het werk begint aan de kant van het station. Daar wordt ook verder gewerkt aan de kolommen en portalen die op het grasveld komen. Dit zal in november klaar zijn. Daarna komt de kant van de Blokschaaf aan de beurt. Dat duurt naar verwachting tot Kerstmis. Het laatste deel van het fietspad, richting het oude Belastingkantoor, wordt volgens de planning eind volgend voorjaar opgeleverd.

Het verkeer moet door de bouwwerkzaamheden tijdelijk over de westelijke rijbaan, omdat over de oostelijke rijbaan een ondersteuningsconstructie wordt gebouwd. In het najaar wordt er aan de kant van de Blokschaaf gebouwd en zal het verkeer over de oostelijke rijbaan gaan.

Spooroverbouwing

Hegeman Bouw en Infra werkt intussen verder aan de spooroverbouwing en zette daarvan een voortgangsrapportage online. Met bewegende beelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen