Vanaf 25 juni omleidingen langzaam verkeer wegens bouw fietspad De Slinger

Foto: Gemeente Zaanstad

Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor het fly-over fietspad De Slinger op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid en auto’s moeten langzamer rijden.

De Slinger gaat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbinden met de Houtveldweg. De aannemer maakt deze week het bouwterrein gereed. Vanaf volgende week worden tijdelijke doorsteken en routes op en rond de Houtveldweg aangelegd om auto’s, fietsers en voetgangers veilig langs het werk te leiden.

Blokschaaf afgesloten

Als gevolg van de werkzaamheden zijn de weg en de parkeerplaatsen op de Blokschaaf vanaf volgende week niet beschikbaar (zie het rode kader op de afbeelding hieronder).

Op de Houtveldweg is vanaf 25 juni nog maar één rijstrook beschikbaar. De snelheid van het autoverkeer wordt daarom ter hoogte van de werkzaamheden teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Fietsers en voetgangers

Fietsers worden omgeleid via de Ebbehout en de Cypressehout en voetgangers via een tijdelijke oversteekplaats over de Houtveldweg, vlakbij het oude Belastingkantoor. De omleidingen worden ter plekke aangeduid met borden.

Begin juli beginnen de heiwerkzaamheden. Het geheel moet eind volgend jaar klaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen