De spooroverbouwing wordt geplaatst: gevolgen voor gebruikers stationsgebied

Foto: Nunc Architecten

Bouwer Hegeman plaatst tussen zaterdag 21 en maandag 30 juli na de afronding van het funderingswerk de nieuwe spooroverbouwing in Zaandam. Er wordt in die periode dag en nacht doorgewerkt en om de veiligheid van reizigers, voetgangers en fietsers niet in gevaar te brengen zijn er vanaf maandag 16 juli opnieuw enkele omleidingen en afsluitingen, evenals wijzingen voor treinreizigers.

Van maandag 16 tot en met maandag 30 juli zijn het fietspad onder het stadhuis en de parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de kant van het stadhuis afgesloten. Aan de Houtveldweg blijven de vier parkeerplekken voor mindervaliden wel beschikbaar. Ook kunnen zij hun auto kwijt in garage Q-park de Hermitage.

Niet parkeren op de Korte Hogendijk

Aan de Korte Hogendijk is parkeren niet mogelijk van maandag 9 tot en met maandag 30 juli. Ook voetgangers richting de Icoon worden omgeleid. De tijdelijke trap van het Stadhuisplein naar de Korte Hogendijk gaat deze periode ook dicht. Alle omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden.

Geen of minder treinen

Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 juli rijden geen treinen tussen Zaandam en Uitgeest en zetten de NS bussen in. Deze vertrekken vanaf het busstation onder het stadhuis.

Ook hebben de werkzaamheden gevolgen voor treinreizigers tussen Amsterdam-Zaandam-Hoorn en tussen Alkmaar-Den Helder. Zo kunnen vertrektijden en/of –sporen veranderen, rijden er minder treinen of moet men omreizen. Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren goed te plannen.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen