Haarlem traag met beantwoording vragen over geheimhouding Zaanbrug

Foto: Provincie Noord-Holland / Royal Haskoning / DHV Architecten

Er is nog geen antwoord op de vraag of er bij de provincie sprake is geweest van schending van de geheimhoudingsplicht met betrekking tot de kosten voor de vervanging van de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer.

Wethouder Gerard Slegers heeft onder meer de vraag of door de verantwoordelijke Gedeputeerde een fout is gemaakt door geheime cijfers openbaar te maken neergelegd in Haarlem, maar daar heeft hij nog geen antwoord op gekregen. Dat betekent dat ook fractievoorzitter Harrie van der Laan van de Partij voor Ouderen en Veiligheid met vraagtekens blijft zitten.

Aangifte

Hem was tijdens het Zaanstad Beraad van afgelopen week de toezegging gedaan dat er uiterlijk afgelopen maandag een collegebesluit zou komen over de opheffing van de geheimhouding rond onder meer de financiƫle onderbouwing van de nieuwe Zaanbrug, maar tast nog steeds in het duister. Tijdens de vergadering gaf de POV aan te overwegen om aangifte van lekken te doen tegen de Provincie, maar ook dat voornemen zweeft nu nog boven de markt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen