POV wil vervolg op ‘gecensureerde’ vergadering over Zaanbrug

Foto: Royal Haskoning / DHV Architecten

POV-fractievoorzitter Harrie van der Laan zet zijn strijd tegen geheimhouding in de gemeentepolitiek in Zaanstad voort. Hij heeft de griffie nu verzocht om naar aanleiding van de geschorste vergadering over de Zaanbrug van afgelopen donderdag voor aanstaande donderdag een vervolg in te plannen en wil het daarin onder meer hebben over ‘de zelfstandig toegepaste censuur op de uitzending van de vergadering’.

Wie de uitzending van het Zaanstad Beraad op internet wilde terugkijken, vond opde site van de gemeente geen link naar de beelden. Dat leek een technisch mankement, maar Van der Laan onthulde dat de uitzending door het college gecensureerd was. Ook is zijn bijdrage over de Zaanbrug ‘uit de verslaglegging geknipt en tot op heden niet gepubliceerd’. ‘Zonder enig overleg,’ aldus Van der Laan.

Van der Laan sprak in de vergadering van afgelopen donderdag over de snel oplopende kosten van de nieuwe Zaanbrug voor Zaanstad en Wormerland, maar vervolgens ontstond een grote spraakverwarring over het al dan niet openbare karakter van die bedragen. De POV-voorman vond ze via de provincie (zie de tekst in zijn tweet), die er kennelijk geen geheim van wilde maken.

Wij weten nu dat de kosten voor het bouwen van de nieuwe brug sinds afgelopen voorjaar met vier miljoen euro gestegen zijn door hogere staalprijzen en hogere lonen in de bouw: van 24 naar 28 miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen