Verschillende geheime stukken over de Zaanbrug – maar vergelijken mag niet

Foto: Royal Haskoning / DHV Architecten

De POV wil helderheid over geheime stukken over de nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. In zowel Zaanstad als Wormerland bestaan dergelijke stukken, die echter niet identiek zijn. Maar vergelijken mag niet – vanwege die geheimhoudingsplicht.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid vindt het van de gekke dat de fractie van Zaanstad de zaak niet mag overleggen met de collega’s aan de overkant van de Zaan. Fractievoorzitter Harrie van der Laan wil de kwestie nu tijdens het Zaanstad Beraad van 6 september in de rondvraag aan de orde stellen. Al op 19 juli stelde hij vragen over de verschillen in de stukken, maar daar is volgens hem tot op heden geen antwoord op gekomen.

Aanbesteding

De nieuwe Zaanbrug zit momenteel in de aanbestedingsfase en de verwachting is dat de bouw eind 2019 kan beginnen, zodat het verkeer begin 2021 over de nieuwe brug kan. Van der Laan wil antwoord op zijn vragen voordat de klus gegund wordt. Hij wil vooral uitgelegd zien hoe het kan dat over dezelfde brug verschillende stukken in omloop zijn en waarin die afwijkingen dan precies zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen