Gemeente negeerde pogingen PostNL om over brievenbussen te praten

Deze bus aan de Locomotief in Koog aan de Zaan blijft staan.
Deze bus aan de Locomotief in Koog aan de Zaan blijft staan.
Foto: Google Street View

De SP en GroenLinks vragen het college hoe het kon gebeuren dat de gemeente niet reageerde toen PostNL contact probeerde te leggen over de herindeling van de brievenbussen in Zaanstad.

Volgens schriftelijke vragen van de twee partijen verbaasden zij zich er – evenals het Burgerplatform Zaanstad – over dat PostNL geen contact had opgenomen met de gemeente over de afstemming met belangenorganisaties over de verdeling van de brievenbussen. En vervolgens bleek dat PostNL Zaanstad hierover zowel per brief als via de website benaderd had, maar daarop geen reactie kreeg.

Inmiddels wel overleg met Burgerplatform

Inmiddels is er gelukkig nog een afstemming geweest tussen het Burgerplatform en PostNL met de mogelijkheid om alsnog een voorstel tot verandering in te dienen. Dat moest nu wel heel snel gebeuren, met het risico dat er dan locaties over het hoofd gezien worden,’ aldus Romkje Mathkor (GL) en Evert Hartog (SP).

Die vragen zich nu af of het dagelijks bestuur van de gemeente wist van het plan van het postbedrijf om het aantal brievenbussen in te krimpen, hoe het kan dat Zaanstad niet op de berichten van PostNL reageerde, of er inmiddels wel over de kwestie gesproken is en hoe een dergelijke misser, die rechtstreeks de serviceverlening aan de burger raakt, in de toekomst voorkomen kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen