Burgerplatform tekent protest aan tegen herverdeling brievenbussen

Foto: Google Street View

Het Burgerplatform Zaanstad roept PostNL op om de herindeling van de brievenbussen in Zaanstad stop te zetten en eerst met het platform en de lokale belangenbehartigers in gesprek te gaan over de beste plek voor de overblijvende bussen.

De organisatie heeft tegelijkertijd alle leden opgeroepen om de herindeling in hun omgeving kritisch tegen het licht te houden. ‘Dan moet het mogelijk zijn om er samen uit te komen,’ staat in een door voorzitter Nora Swagerman ondertekende brief aan PostNL.

Alle bezwaren afgewezen

Volgens het Burgerplatform zijn alle bij haar bekende protesten tegen de nieuwe verdeling van de brievenbussen in Zaanstad door PostNL afgewezen. Het postbedrijf meldde in de aankondiging van de herindeling te hebben overlegd met regionale belangenorganisaties, maar daar heeft de Zaanse lokale variant niets van gemerkt: ‘In ons Burgerplatform zitten vertegenwoordigers/bestuurders van regionale belangenorganisaties. Zij zijn op geen enkele wijze betrokken bij de besluitvorming. Als dit wel gebeurd was dan had de herindeling van de brievenbussen in Zaanstad er op diverse plaatsen anders uitgezien.’

Het Burgerplatform Zaanstad werkt samen met de gemeente aan verbetering van de participatie, het beleid en structurele oplossingen voor problemen. De brief aan PostNL is geschreven met instemming van onder andere KBO Assendelft-Westzaan, KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord, KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Zuid, SeniorenVereniging Zaanstreek, PCOB Zaanstreek, Rolstoelrijders Zaanstad, Stichting MOE en Meldpunt AOV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen