PostNL begint met een grote opruiming van brievenbussen

Alleen in West-Knollendam verandert er niets.
Alleen in West-Knollendam verandert er niets.
Foto: Google Street View

Er verdwijnen de komende weken 28 brievenbussen uit Zaandam, zes uit Krommenie, zes uit Assendelft, vijf uit Koog aan de Zaan, vier uit Wormerveer, drie uit Zaandijk en één uit Westzaan. PostNL past zijn netwerk aan omdat we steeds minder post versturen.

Brievenbussen die nog maar weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten, zorginstellingen of aan de rand van woonwijken. Bestaande bussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan.

In Zaandam blijven na de herverdeling 39 brievenbussen over en er komen er ook twee bij: ter hoogte van de Hoogaarslaan 52 en op de Kleine Tocht 1. In Assendelft blijven er acht over, in Koog aan de Zaan vijf, in Krommenie negen, in Wormerveer negen en in Zaandijk drie. In West-Knollendam blijft de enige brievenbus die het dorp rijk is bestaan.

Postwet

Bij het bepalen van de locaties moet PostNL rekening houden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. In stedelijke gebieden met een woonkern van minimaal 5000 inwoners moet de brievenbus binnen een straal van een kilometer te bereiken zijn. Bij kleinere woonkernen is dat 2,5 kilometer.

Twee weken voorafgaand aan veranderingen met brievenbussen in hun buurt krijgen bewoners een brief met een lijst waarop alle brievenbussen staan die blijven staan.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen