Verdachte dood Nicky Verstappen in Spanje gearresteerd

Foto: Wikimedia

De man die Europabreed werd gezocht als verdachte van de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998 is gistermiddag in Spanje aangehouden.

Daarmee lijkt DNA-bewijs na een grootschalig verwantschapsonderzoek voor de tweede keer binnen een jaar voor een doorbraak in een geruchtmakende cold case te hebben gezorgd, na de arrestatie van de verdachte van de dood van Milica van Doorn (19) in Zaandam in 1992. Dat gebeurde in december vorig jaar, toen een 47-jarige Zaandammer werd gearresteerd. Zijn proces zit nog in de voorbereidende fase.

Tip van een getuige

Jos Brech (55) zit vast in een Spaanse cel en zal worden overgeleverd aan Nederland. De politie kwam hem op het spoor na een tip van een getuige, die hem had herkend aan de hand van de foto’s die door de politie in Nederland verspreid waren.

Brech was spoorloos sinds februari 2018 dit jaar en in april door zijn familie als vermist opgegeven. Later vandaag volgt meer informatie. Hoe snel de verdachte naar Nederland komt is afhankelijk van de medewerking van Brech. Als hij zich tegen de overlevering verzet, dan moet de rechter daar eerst nog over oordelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen