Verdachte van moord op Milica van Doorn blijft zwijgen

Foto: Pixabay

De 47-jarige Zaandammer die wordt verdacht van de moord op de destijds negentienjarige Milica van Doorn in juni 1992 blijft zich beroepen op zijn zwijgrecht. Hüseyin A. verscheen vandaag ook niet op de tweede zitting in zijn proces, bij de rechtbank op Schiphol.

Het Openbaar Ministerie verdenkt A. ervan de Zaandamse te hebben verkracht en daarna met messteken om het leven te hebben gebracht. Haar lichaam werd gevonden in een vijver in Kogerveld en pas vorig jaar leidde een DNA-verwantschapsonderzoek tot een doorbraak in de zaak. Door de na het misdrijf gevonden en veiliggestelde spermasporen kwam de politie bij A. uit.

Contra-expertise

Die DNA-match wordt nu door de raadsman van de verdachte als mogelijk onbetrouwbaar neergezet. Hij vroeg de rechtbank om een contra-expertise door een deskundige van genetisch materiaal en een medisch specialist, gezien de tijd die er verstreken is tussen de misdaad en de arrestatie. Hij wil uitsluiten dat de oude sporen sindsdien gecontamineerd zijn. Het verzoek is door de drie rechters werd ingewilligd.

Op 4 september is er opnieuw een zitting plaats, maar de inhoudelijke behandeling van de zaak is pas gepland op 19 en 21 november.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen