112

Onderzoekers dood Nicky Verstappen putten moed uit Zaans DNA-succes

Foto: Politie

Het politieteam dat de dood van Nicky Verstappen onderzoekt heeft verheugd gereageerd op de doorbraak in de zaak van Milica van Doorn in Zaanstad.

‘Wij hopen op een zelfde resultaat’, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Limburg weten. Volgend jaar worden 15.000 mannen in die provincie benaderd voor een vrijwillig DNA-verwantschapsonderzoek. In Zaandam ging het om 130 mannen, van wie er 125 gehoor gaven aan de oproep om vrijwillig DNA af te staan. Dat leidde afgelopen zaterdag tot de arrestatie van een verdachte.

Onderling contact

Mensen bij politie en Justitie die betrokken zijn bij de zaak-Verstappen volgen de ontwikkelingen in Zaanstad op de voet. Ook hebben de onderzoeksteams onderling contact om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Het verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen moet ergens in de eerste maanden van 2018 beginnen.

De elfjarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nog steeds onbekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen