DZ heeft vragen bij ontwikkelingen in de A.F. de Savorin Lohmanstraat

Foto: Google Street View

Democratisch Zaanstad wil van het college weten of dat een visie heeft op de zich geleidelijk voltrekkende transformatie van winkels in de Zaandamse A.F. de Savorin Lohmanstraat naar woningen en andere niet-reatailbestemmingen. Zit hier beleid achter of is er sprake van een ongewenste ontwikkeling, vraagt fractievoorzitter Juliëtte Rot.

De onlangs verleende omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de Biladi Tapas Lounge met het aangrenzende voormalige winkelpand op nummer 7 is de aanleiding voor de schriftelijke vragen. ‘In de visie MAAK.Zaanstad Centrum-Oost is nadrukkelijk de wens geuit om in dit gebied meer speciaalzaken toe te voegen,’ schrijft Rot, die meent dat de vergunning voor het waterpijpcafé haaks staat op die intentie.

De illustraties komen uit het stuk ‘MAAK.Zaanstad Centrum-Oost’.

Strafrechtelijk onderzoek

Democratisch Zaanstad is ook nieuwsgierig naar de stand van zaken rond ‘een strafrechtelijk onderzoek waarbij de openbare orde in het geding is’, waarvan strake was toen de burgemeester op 20 oktober vorig jaar de Biladi Lounge voor vier weken sloot wegens een te hoog koolmonoxidegehalte in de horecagelegenheid. Is dat onderzoek inmiddels afgerond, vraagt Rot en zo ja, wat was dan de uitkomst daarvan?

Beleidsnota

De partij bood eind juli haar beleidsnota Tussen beleid en realiteit aan aan burgemeester Jan Hamming, met de uitkomsten van een onderzoek naar wat er leeft bij ondernemers, bewoners en maatschappelijke organisaties rond het Inverdan-gebied. Door de snelle veranderingen binnen de detailhandel in de omgeving van de Beatrixbrug (Savorin Lohmanstraat, de Zuiddijk/Burcht, de Klauwershoek en de Westzijde) stellen ondernemers en omwonenden toenemend de vraag waar deze ontwikkeling naar toe gaat bij ongewijzigd beleid,’ is daarin onder meer te lezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen