Eerst evaluatie RTVI Zaanstreek, daarna besluit over extra subsidie

Foto: RTVI Zaanstreek

RTVI Zaanstreek moet tot het najaar geduld hebben voor duidelijkheid over de financiële armslag. Pas na de evaluatie van de prestaties van de lokale omroep valt een besluit over extra subsidie.

Democratisch Zaanstad en de POV wilden een extra subsidie van 60.000 euro met onmiddellijke ingang afblazen, maar besloten een amendement van die strekking in te trekken wegens onvoldoende medestanders. Die komen er na de evaluatie wellicht wel, indien zou blijken dat de prestaties van de omroep onvoldoende verbetering laten zien om een jaarlijks subsidiebedrag van 152.000 euro te rechtvaardigen.

Klein bereik

Zaanradio bereikt op jaarbasis twaalf procent van de inwoners van de Zaanstreek. Wekelijks gaat het om vijf procent, terwijl het dagelijks bereik niet meer een procent bedraagt. Wat de televisie-uitzendingen betreft zijn die cijfers vrijwel gelijk: respectievelijk dertien, zeven en twee procent en ook online gaat het niet crescendo met de nieuwsvoorziening, zo bleek uit een onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd.

Het net aangetreden college wilde de 60.000 euro die eerder eenmalig was toegekend structureel maken, maar zal dat voornemen los moeten laten als de raad er later dit jaar een stokje voor steekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen