POV en DZ willen af van extra 60.000 euro per jaar voor RTVI Zaanstreek

Foto: Pixabay

De Partij voor Ouderen en Veiligheid en Democratisch Zaanstad willen af van de extra subsidie die het college structureel wil toekennen aan de lokale omroep RTVI Zaanstreek. Door die verhoging met 60.000 euro komt de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage uit op 152.000 euro.

Het college heeft in tegenstelling tot de beide lokale partijen vertrouwen in de toekomstplannen van de omroep die actief is met radio, televisie en online nieuwsvoorziening, maar die qua bereik niet echt voet aan de grond krijgt in de Zaanstreek. Een luisterdichtheid van een procent zou de extra uitgave niet rechtvaardigen.

Achterhaald en onvolledig

In het beleidsplan van de omroep voor de periode 2016-2020 werden een professionaliseringsslag en een kwaliteitsverbetering door onder meer een aangepaste structuur van de organisatie aangekondigd, maar de POV en DZ achten dat plan achterhaald en dus onuitvoerbaar en bovendien ‘niet waar de raad om gevraagd heeft’. RTVI Zaanstreek heeft volgens hen ook nog eens verzuimd om relevante stukken aan te leveren.

Amendement

Een laatste argument om de extra subsidie in te trekken is volgens het amendement dat de beide fracties komende donderdag in de raad zullen indienen dat de omroep het extra geld door het afblazen van het Cultuurcluster niet meer nodig heeft. DZ en de POV vragen de gemeenteraad daarom om hun voorstel om de extra 60.000 euro vanaf volgend jaar te schrappen te steunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen