Nieuwe vragen over staat van onderhoud Coenbrug en aangrenzend viaduct

Foto: Google Street View

De fracties van de SP, VVD en PvdA hebben opnieuw vragen gesteld over de bouwkundige staat van de Coenbrug. Ditmaal naar aanleiding van het bericht dat de verbouwing van de AH-supermarkt onder het viaduct in de A8 in Koog aan de Zaan moest worden stilgelegd vanwege de slechte staat van dat aan de brug grenzende het kunstwerk.

De drie partijen willen van het college horen of Rijkswaterstaat inmiddels antwoord heeft gegeven op eerdere vragen over de veiligheid en het onderhoud van de rijksbruggen in Zaanstad, hoe de stand van zaken is bij andere (ook provinciale) bruggen en of de zorgen die bij de fracties leven worden gedeeld door het dagelijks bestuur. Zo gaat de brug in de N203 tussen Krommenie en Wormerveer inmiddels niet meer open voor de scheepvaart, omdat is gebleken dat ze aan het einde van haar levensduur is.

Brandbrief

In april stuurden de fracties al een brandbrief aan burgemeester Jan Hamming om hun ongerustheid uit te spreken. Daarop zond het college een brief naar Rijkswaterstaat, waarop de toenmalige wethouder Addy Verschuren eind mei aan de raad schreef dat de Coenbrug op dat moment weer veilig kon worden bediend na werkzaamheden door de overheidsdienst. De drie fracties vinden dat allemaal niet duidelijk genoeg en voelen zich door Rijkswaterstaat niet serieus genomen.

En dus willen ze nu heldere antwoorden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen