‘Coenbrug weer veilig na werkzaamheden door Rijkswaterstaat’

Foto: Google Street View

Rijkswaterstaat heeft vlak voor Pinksteren onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de slagboomkasten, slagbomen en het camerasysteem van de Coenbrug. Na controles door de gemeente is gebleken dat die daarna ‘weer veilig kon worden bediend’, schrijft wethouder Addy Verschuren aan de gemeenteraad.

De staat van onderhoud van de Coenbrug heeft zijn grote aandacht, meldt hij ook. Bij omwonenden en gebruikers van het kunstwerk in de A8 ontstond grote onrust nadat onderzoek door EenVandaag en NH Nieuws aan het licht bracht dat er nogal wat mis was. Eerder deze maand had Rijkswaterstaat al storingen in het camerasysteem verholpen waarmee de brug wordt bediend vanuit het Zaandamse Havenkantoor.

Tweede Kamer

Rijkswaterstaat zal de Tweede Kamer eind mei inlichten over de conditie van de rijksbruggen, waaronder die in Zaanstad. Daarna komt er pas een antwoord op de brief van het college aan de rijksdienst, waarin het gemeentebestuur haar zorgen uitte over de staat van onderhoud van de Coenbrug en waarin werd gevraagd om het college snel te informeren over de risico’s en te treffen beheersmaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen