Brug in de N203 dicht voor vaartuigen hoger dan 2,60 meter

Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie heeft de brug over Nauernasche Vaart in de Provincialeweg tussen Krommenie en Wormerveer afgesloten voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter.

De brug bij de op- en afritten van de N246 is aan het eind van haar levensduur, zo is onlangs bij een inspectie gebleken. Het draaipunt moet hersteld worden. Om de doorgang van het wegverkeer te kunnen garanderen is daarop besloten om de brug per direct niet meer te openen.

Schepen hoger dan 2,60 meter kunnen de brug hierdoor niet langer paseren; lagere vaartuigen ondervinden geen hinder van de maatregel. De provincie bekijkt nu welke oplossingen er zijn om de brug alsnog weer te kunnen openen en sluiten.

Forbo

Er had eigenlijk al ruim twee jaar een vernieuwde brug moeten zijn, maar de gemeente verleende er geen vergunning voor wegens bezwaren van naast het kanaal gelegen bedrijf Forbo Flooring. Dat vreesde met een versmalde doorgang in problemen te komen met de bevoorrading. Vorig jaar werd nog onderhoudswerk verricht aan de stalen bovenbouw van het brugdek aan de kant van Krommenie, om de veiligheid te waarborgen.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen