Hotel op hoek Westzijde-Zeemansstraat stuit op bezwaren omwonenden

Foto: Google Street View

Een bewoner van Oud-West heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning voor het ombouwen van het voormalige pand van Dagblad Zaanstreek op de hoek Westzijde/Zeemansstraat in Zaandam tot een hotel.

Het vestigen van een hotel met 65 tot 75 kamers op die plek is volgens de zienswijze ‘bijzonder slecht voor de leefomgeving’, vooral ‘omdat er bij nacht en ontij mensen met rolkoffers’ vanaf het station naar hun overnachtingsplek zullen trekken. ‘Bewoners van de Gedempte Gracht, Vinkenstraat, Zeemansstraat en Stationsstraat zullen dit gaan merken’, aldus de bezwaarmaker.

Parkeerprobleem

Daarnaast is er nu al een chronisch tekort aan parkeerplaatsen voor de bewoners zelf en wordt dit probleem met de komst van een hotel nog nijpender. De nieuwe voorziening zal bovendien veel extra verkeer aantrekken, en niet alleen van gasten. ‘Ook toeleveranciers moeten laden en lossen en dit gaat ten koste van de rust van alle bewoners in de omgeving.’

UWV-pand

Voorgesteld wordt om te kijken naar alternatieve locaties in het centrum, zoals het voormalige UWV-gebouw aan het Rustenburg. Nu daar geen asielzoekerscentrum in wordt gevestigd is het volgens de binnenstadsbewoner ‘ideaal’ om een hotel te openen. De gemeente heeft nog geen bestemming voor dat leegstaande pand bekendgemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen