Komende zomer start verbouwing van pand De Typhoon tot hotel

Foto: Funda

Komende zomer wordt begonnen met de verbouwing van het voormalige Typhoongebouw aan de Westzijde in Zaandam tot een hotel met 65 tot 75 kamers. Hotel You zou in de zomer van 2019 open willen gaan.

Dat meldt Dagblad Zaanstreek, de opvolger van verzetskrant De Typhoon vandaag. Het pand werd vorig jaar door eigenaar TMG verkocht aan New Helmer. In het hotel komen worden 20 tot 25 personeelsleden aangesteld. Het hotel gaat nadrukkelijk de verbinding met de buurt zoeken, zodat de omgeving meeprofiteert van het nieuwe bedrijf. Zo kan straks bijvoorbeeld Vereniging Wijkoverleg Oud-West gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimte in het hotel en kunnen gasten een gratis overnachting verdienen, of korting op de kamer, door klusjes in de buurt te doen.

Nieuwjaarsreceptie

In het hotel komt geen restaurant; gasten kunnen er alleen ontbijten en lunchen. Alle ideeën worden vandaag aan de buurt gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gebouw. De geschiedenis van het gebouw wordt bewaard door middel van een permanente expositie over De Typhoon.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen