Harpstraat nog niet tevreden over plannen voor sportpark Het Fortuin

Foto: Het Geluid Buro

De Belangenvereniging Huiseigenaren Harpstraat Zaandijk heeft in een pleitschrift alle nog niet weggenomen bezwaren tegen de aanleg van sportpark Het Fortuin voor hockeyvereniging De Kraaien nog eens op een rij gezet voor de oude en nieuwe raadsleden van Zaanstad. Die moeten er nu snel een besluit over nemen. 

Zo wil de belangengroep van bewoners van de Harpstraat meer duidelijkheid over de benodigde wateroppervlakte in het bestemmingsplan. Ze vindt het bovendien ongewenst dat de Tuinsloot aan de zuidzijde wellicht met 1,50 meter wordt verbreed.

Bouwhoogte

De buurt is er evenmin over te spreken dat de maximale bouwhoogte van de kantine tien meter blijft en geen zeven wordt. Het college heeft wel de mogelijkheid voor een dakterras geschrapt om geluid- en visuele overlast te voorkomen, maar dat vindt de Belangenvereniging Harpstraat geen anwoord op de door haar aangekaarte kwestie: ‘Het college motiveert op geen enkele wijze waarom zij persisteert bij deze hoogte.’

Integendeel: ‘In ons overleg met de gemeente en het bestuur van De Kraaien is gebleken dat het ontwerp op basis van de Zaanse houtloods slechts een bouwhoogte nodig heeft van 7,50 meter. Wij zouden dan ook – na ampel beraad – kunnen leven met een in het bestemmingsplan op te nemen maximale bouwhoogte van acht meter. Een hoger gebouw vinden wij niet passend en is ook niet nodig. Wij verzoeken de raad daarom een bouwhoogte van maximaal acht meter in het bestemmingsplan vast te stellen.’

Participatie

Voorzitter P. de Haan neemt afstand van de kritiek van straatgenoten dat het participatieproces voor bewoners onder de maat is geweest in de besluitvorming. Hij haalt formele bijeenkomsten met de gemeente en informele overlegmomenten, vergaderingen en informatiebijeenkomsten voor Harpstraatbewoners aan alsmede het maandelijkse informatiebulletin de Fortuinbrief.

Dit bulletin was bedoeld om alle direct betrokkenen tijdig bij alle processen en informatie te betrekken. ‘Het bood en biedt ons nog steeds de gelegenheid om alle meningen binnen onze vereniging te inventariseren en in de Fortuinbrief op te nemen. Dat er weinig of nooit gebruik werd gemaakt van deze manier van actieve betrokkenheid, behoeft de gemeente zich terecht niet te verwijten,’ schrijft De Haan, die zich zeer tevreden toont over de communicatie met de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen