Nog een paar plaatsen vrij voor zelfbouwers in ecodorp Wormerveer

Foto: Facebook /Eco aan de Zaan

De gemeente is begonnen met de quickscan die nodig is om het plan voor een ecodorp aan de Tulpstraat in Wormerveer daadwerkelijk te realiseren.

Dit is een eerste, snelle analyse om te zien of het project kans van slagen heeft en of er belangrijke punten zijn die nog ontbreken. Initiatiefnemer Eco aan de Zaan moest eerst genoeg enthousiaste zelfbouwers vinden die er ook daadwerkelijk willen gaan wonen. Dat is gelukt, al is er nog een beperkt aantal plekken vrij.

Na de quickscan komt een haalbaarheidsonderzoek en dat is ook het moment dat de groep van toekomstige bewoners compleet moet zijn. Eco aan de Zaan adviseert mensen die graag ecologisch willen bouwen om er nu snel bij te zijn.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Geïnteresseerden worden op de hoogte gebracht van de concrete plannen. ‘Het is goed om te weten dat wij een CPO-project zijn, we bieden geen kant en klare kavels aan. We zijn op zoek naar mensen die zich ook daadwerkelijk willen inzetten om de plannen verder te ontwikkelen,’ zo staat op de Facebookpagina van de groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen