Ecodorp aan de Tulpstraat in Wormerveer

Foto: Google Street View

Het ecodorp van de vereniging Eco aan de Zaan moet aan de Tulpstraat in Wormerveer komen, op de plek van de voormalige Floraschool.

Eco aan de Zaan wil daar met twintig huishoudens een ecologisch en energieneutraal buurtje ontwikkelen. De vereniging hield begin maart een bijeenkomst waarop de plek zou worden onthuld voor de realisatie van het langgewenste ecodorp, maar dat bleek prematuur. Nu is er een intentieovereenkomst getekend met de gemeente voor de locatie Tulpstraat.

Floraschool, De Boei, Toermalijn

De Floraschool fuseerde op 1 augustus 2005 met de Springplank in Koog aan de Zaan, waardoor de openbare basisschool voor speciaal onderwijs De Boei ontstond. Tot mei 2011 bestond die school uit twee locaties, met de midden- en bovenbouw in Wormerveer en de onderbouw en de kleuters in Koog aan de Zaan. Sinds mei 2011 zitten alle kinderen in dat laatste dorp.

In het schoolgebouw zitten nu vier groepen en de buitenschoolse opvang van interconfessionele basisschool Toermalijn, die wacht op de verhuizing naar de nieuwbouw aan het Noordeinde. Met de voorbereiding van de bouw van die nieuwe school is inmiddels begonnen en kan naar verwachting in de zomer van 2020 worden betrokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen