Eco aan de Zaan heeft ‘zicht op een locatie’ voor het gewenste ecodorp

Foto: PxHere

Eco aan de Zaan zegt zicht te hebben op een locatie in de Zaanstreek waar voor zo’n zestien tot twintig huishoudens woonruimte te realiseren is. Er worden nu gegadigden gezocht.

De vereniging Eco aan de Zaan wil een ecodorp bouwen voor een gemeenschap die op een natuurlijke en duurzame manier met elkaar en de aarde om wil gaan. Daarbij hoort het optimaal gebruikmaken van de talenten van mensen, lokale ruil- of geldsystemen, hergebruik en natuurlijke materialen, een grote sociale cohesie en zelfvoorzienendheid op het gebied van energie en voedsel.

Creatieve broedplaats

Het ecodorp moet ook een creatieve broedplaats en inspiratiebron zijn op het gebied van duurzame, ecologische, economische, sociale en culturele veranderingen. ‘En uiteraard een gezonde en sociale wereld creëren, voor onszelf maar ook voor de generaties na ons,’ zo staat op de Facebookpagina.

Bijeenkomst in Wormerveer

Nu er een locatie in zicht is, is het volgens de vereniging tijd om concrete plannen te gaan maken en om toekomstige bewoners van het stedelijk ecodorp te benaderen. Komende dinsdag 6 maart is er tussen 19:30 en 22:00 uur een bijeenkomst in de voormalige natuurvoeding- en reformwinkel De Knapzak aan het Noordeinde 18 in Wormerveer. Daar wordt ook de plek onthuld waar mogelijk gebouwd kan worden.

Wie in aanmerking wil komen voor een plek in het ecodorp, moet wel lid worden van de vereniging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen