Werkgroep A8-Coenbrug put geen hoop uit overleg met Rijkswaterstaat

Foto: Facebook / Werkgroep A8-Coenbrug

De Werkgroep A8-Coenbrug is niet tevreden over het overleg met Rijkswaterstaat, eerder deze week in Zaandam.

Wij vonden de antwoorden die we kregen op een aantal kritische vragen niet afdoende, en daarom zullen we alle vragen naar Rijkswaterstaat toesturen voor schriftelijke afdoening. Na beantwoording, hebben we weer overleg,’ staat op de Facebookpagina van de actiegroep. Dat overleg komt er waarschijnlijk nog voor de zomer.

Nader onderzoek brugklep

Rijkswaterstaat zegde toe nader onderzoek naar de brugklep te zullen doen, wat gezien het nieuws van gisteren over de hopeloze en mogelijk gevaarlijke staat van onderhoud van de brug in een ander daglicht is komen te staan. Als eigenaar moet die rijksdienst toch allang op de hoogte zijn van alle gebreken.

Inmiddels is ook het college van Zaanstad bevraagd over de brug, door de Socialistische Partij. De PvdA heeft zich bij die schriftelijke vragen aangesloten.

Wateroverlast bij Albert Heijn

Tijdens groot onderhoud aan A8 medio volgend jaar wil Rijkswaterstaat de wateroverlast rondom de supermarkt van Albert Heijn onder het viaduct verhelpen en wordt nieuw asfalt aangebracht. Bij Westzaan wordt waarschijnlijk dubbel zoab neergelegd, omdat daar medio 2012 een lichte snelheidsverhoging heeft plaatsgevonden.

Het gevoel dat overblijft is dat veel zaken blijven hangen, bijvoorbeeld doordat Rijkswaterstaat de Wet milieubeheer anders interpreteert dan de werkgroep,’ staat in het verslag van het overleg. Beide partijen blijven het oneens over metingen en aantallen.

Prins Bernhardweg

Ook vinden wij het verzoek van Zaanstad om de Prins Bernhardweg af te waarderen omdat daar een woonwijk verrijst zeer vreemd,’ voegt de Werkgroep A8-Coenbrug daar nog aan toe. ‘Kijk eerst eens naar de bestaande ellende rond de A8 en verzoek daar om afwaardering.’ Het is een kwestie van een ‘dubbele moraal’, luidt de conclusie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen