Manifest omwonenden tegen overlast vliegverkeer Schiphol

12 apr , 11:46 Actueel
screenshot 20240412 113323
Negen bewonersorganisaties hebben deze week samen met de Natuur en Milieufederaties Noord- en Zuid-Holland een manifest aangeboden aan de leden van de vaste Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat. Het manifest Stiller vliegen, maar dan echt! bevat kritiek op de visie van KLM met betrekking tot de capaciteit van Schiphol.
screenshot 20240412 110325
Directeur Sijas Akkerman van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland overhandigde het manifest: 'Het is een illusie te denken dat de vlootvernieuwing waar KLM op doelt daadwerkelijk minder vliegtuiglawaai voor omwonenden zal opleveren. KLM gebruikt berekeningen die niet kloppen. De afgelopen 20 jaar aan vlootvernieuwing toont aan dat hinder door vliegtuiglawaai één op één samenhangt met het aantal vliegtuigen,' zei hij. De Tweede Kamerleden Willem Boutkan (PVV), Mpanzu Bamenga (D66), Olger van Dijk (NSC) en Habtamu de Hoop (PvdA/GL) namen het manifest in ontvangst.

Pointer

Inwoonster Winnie de Wit van Assendelft vertelde gisteren in de uitzending van het onderzoeksprogramma Pointer
over haar dagelijkse strijd tegen de geluidsoverlast door vliegtuigen. Zij woont al 42 jaar in de buurt van Schiphol : in het begin in een naar eigen zeggen rustig dorp met 170.000 vluchten en een ongestoorde nachtrust en nu met 440.000 vliegtuigen en met permanente geluidshinder. Vliegtuigspotters kunnen er geen enkel begrip voor opbrengen.