Opvang in ‘hotel’ op last burgemeester alweer voorbij

Het pand voor de verbouwing tot 'hotel'.
Het pand voor de verbouwing tot 'hotel'.
Foto: Google Street View

Burgemeester Jan Hamming heeft de opvang van voormalige gedetineerden en drugsverslaafden aan de Dorpsstraat in Assendelft met onmiddellijke ingang gesloten via een zogenoemde bouw- en gebruiksstop. Het pand heeft een vergunning als hotel, maar niet om er uitsluitend in te wonen.

De gemeente verleende een vergunning voor de functie ‘hotel en woning’, maar eerder deze week bleek dat de eigenaar er een geheel andere invulling aan had gegeven. Het pand mag daar niet meer voor gebruikt worden zolang niet aan alle voorwaarden wordt voldaan. Aan het gebruik voor zorg en wonen zijn extra voorwaarden verbonden en hiervoor geldt een heel andere vergunning. De eigenaar is gesommeerd om afspraken te maken met de zorginstelling om de bewoners te laten vertrekken.

Ondeugdelijke verbouwing

Voordat de eigenaar van de voormalige Dansstudio 2 zijn pand in gebruik kan nemen als hotel, zal hij bovendien eerst aan alle voorwaarden moeten voldoen, zoals de melding brandveilig gebruik. Een inspectie van het pand heeft uitgewezen dat uitgevoerde verbouwingen in strijd zijn met de tekeningen van de vergunningaanvraag. Tegen de afgegeven vergunning voor het gebruik als hotel lopen nog bezwaren uit de buurt. Hierover wordt op korte termijn een uitspraak verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen