Hotel Assendelft blijkt opvang ex-gedetineerden en – verslaafden

Het pand voor de verbouwing tot 'hotel'.
Het pand voor de verbouwing tot 'hotel'.
Foto: Google Street View

De PVV wil morgenavond uitleg over het hotel in Assendelft dat opeens een opvanghuis voor ex-gedetineerden en -verslaafden bleek te zijn. Omwonenden zijn er niet blij mee en voelen zich bij de neus genomen. Zij schakelden de gemeentelijke hoorcommissie in.

Volgens artikelen in De Orkaan en Dagblad Zaanstree heeft de Amsterdamse zorginstelling Leven & Zorg in alle stilte een dependance geopend in de vroegere dansschool Dansstudio 2 aan de Dorpsstraat. Omwonenden werden niet ingelicht en er is ook geen vergunning aangevraagd bij de gemeente. Eigenaar Saeed Menawari kreeg afgelopen najaar een vergunning voor een hotel met negen kamers en een woning, waar de directe buren ook al geen heil in zagen in verband met vooral geluids- en parkeeroverlast van hotelgasten. Nu kijken ze tegen een geheel andere situatie aan.

Precedent

De PVV las het allemaal met grot verbazing en wil nu van het college horen hoe dat tegen de gang van zaken aankijkt. ‘Kan het college overgaan tot handhaving en ontruiming van dit pand, aangezien er geen geldige vergunning aanwezig is?’ Eigenaar Menawari bezit ook een woning op de Klaverweg in Zaandam die zonder vergunning in gebruik was genomen voor de opvang van jonge statushouders. Die moest hij na het weigeren van de vergunning weer ontruimen, dus geheel onbekend met het vergunningenstelsel is de man niet. En passant vraagt de PVV ook nog maar even of aan de Klaverweg intussen alles naar behoren geregeld is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen