Sinterklaasintochten vandaag op vier plekken

Foto: Wannapik.com

Sinterklaas komt op deze grijze dag aan op de Burcht in Zaandam, op het dorpsplein in Koog aan de Zaan, in Krommenie en in Westzaan. Op zaterdag 25 november is het de beurt aan Wormerveer en Zaandijk om de goedheiligman te verwelkomen. Morgen worden de kinderen in Assendelft verwend.

Op de Burcht duurt het kinderfeest vandaag 14:00 tot 16:00 uur; in Westzaan vertrekt de stoet met de praalwagens om 16:00 uur via de Veldweg en de Overtoom naar het Zuideinde. Tot 16:30 uur zijn de Veldweg en de Overtoom tussen Schipper Kaas en de hoek met het Zuideinde afgesloten. en tussen 16:30 en 18:00 uur kan het verkeer dan beperkt het dorp verlaten via het Zuideinde. De Kerkbuurt – vanaf het kruispunt met de Kerkstraat en de kruising – Watermolenstraat, de J.J. Allanstraat en het Zuideinde zijn afgesloten van 16:30 tot 18:00 uur.

In Krommenie komt de boot na de verre reis uit Spanje rond 15:30 uur aan, maar het feest op de kade begint al een half uur eerder. In Koog aan de Zaan start de jaarlijkse intocht om 14:00 uur onder het Coentunnelviaduct en wordt de sint welkom geheten op het podium op het kerkplein. Rond 14:45 uur begint hij zijn rondrit door het dorp met romd 15:15 uur een tussenstop op het Troelstraplein.

Morgen

Sinterklaas en zijn Pieten zijn morgen vanaf 13:30 uur de hoofdgasten bij een groots spektakel voor kinderen op het Koppieplein, aan de Dorpsstraat 350 in Assendelft. Er zijn dans en muziek, een knutselhoek en een pietenparcours. Ook dit jaar staat weer een rondje door Assendelft op het programma. De stoet vertrekt om 13:00 uur bij de pastorie van de St. Odulphuskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen