Zesde muurschildering naar Claude Monet afgerond

Een deel van de schildering.
Een deel van de schildering.
Foto: Facebook

De tot nu toe laatste en grootste Monet-muurschildering in Zaandam is afgerond in de Halstraat. Het werk van de Poolse artiest Piotr Baczinsky is de zesde van de 25 schilderingen die de stad uiteindelijk moeten gaan verfraaien. Eén van de volgende ‘Monets’ moet op de muur van de Langestraat 88 in Zaandam komen.

 

De muurschilderingen blijven volgens Baczinsky jarenlang mooi, zonder dat zon en regen de kleuren doen vervagen. Er wordt momenteel druk gewerkt aan het uistippelen van een wandelroute langs de street art op voorheem lelijke blinde muren. Dat nevenproject moet in juli zijn afgerond.

Nummer acht

De kunstenaar en zijn vriend Maciej Gadek nemen voor alle schilderingen doeken van de Franse impressionistische schilder Claude Monet als inspiratiebron. Die verbleef in 1871 drie maanden in Zaandam en maakte daar 25 schilderijen. De zevende muurschildering komt bij de Beatrixburg en nummer acht is gedacht op een muur naast een speelplaats, die daarmee goed zichtbaar is. Voor de realisatiie is 7250 euro nodig en daarvan is nu 510 euro binnen. Doneren kan nog tot 2 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen