Slecht weer betekent langere sluiting Zwanenburgbaan

Foto: Wikimedia / Milliped

De vele regen in de afgelopen weken in combinatie met lage temperaturen en vaak harde wind zorgden ervoor dat het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan enkele weken langer duurt.  Het was onder meer niet mogelijk om de bovenste laag asfalt aan te brengen.

Oorspronkelijk was de verwachting dat de werkzaamheden die in januari begonnen half april zouden zijn afgerond. Nu is de verwachting dat dit begin mei zal zijn. Schiphol neemt maatregelen om de vertraging tot een minimum te beperken. Er zal waar mogelijk ook ‘s nachts en in de avonden worden doorgewerkt. Inwoners van onder meer Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn hebben door de vertraging nog een maand langer met extra vliegherrie te maken; inwoners van Zaanstad Noord juist minder.

Alternatieven

Door het onderhoud aan de Zwanenburgbaan maken vliegtuigen die daar normaal starten of landen meer gebruik van de Buitenveldertbaan. Ook kan de Oostbaan worden gebruikt als landingsbaan en gaat een klein deel van de vluchten naar de Kaagbaan. Zwanenburgbaan is normaal ’s nachts af en toe in gebruik in zuidelijke richting, wanneer de Kaagbaan niet beschikbaar is vanwege wind- en weersomstandigheden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen