Eerste protest tegen gebruik Verkadevilla door drugsgebruikers

Foto: Gemeente Zaanstad

Een inwoner van Zaanstad heeft bij het college en de raad protest aangetekend tegen de opvang van de overlastgevers uit het Burgemeester In ’t Veldpark in de Verkadevilla aan de Provincialeweg in Zaandam. Met name het onder toezicht toestaan van drugsgebruik  wordt gezien als ‘een onheilspellende ontwikkeling’.

Het gebruik van drugs betekent ook het dealen in verdovende middelen en dat wordt binnen de inlooplocatie niet toegestaan, dus wordt gevreesd voor straathandel.  De parallelweg waaraan de villa staat wordt veel gebruikt door fietsers en wandelaars, ook al door de nabijheid van een basisschool. De inwoner wijst het gemeentebestuur op de overlast die door onder andere drugsgebruik ontstond op het speelplaatsje tegenover de Van Ostadestraat – Frans Halsstraat, waar ‘meisjes van twaalf tot vijftien jaar  bewusteloos werden aangetroffen en per ambulance naar het ZMC afgevoerd na overmatig drankgebruik’.

Een inloop voor drugsgebruikers vraagt volgens de briefschrijver om ‘een goed te beschermen vrije locatie zonder langskomend wandel- en fietsverkeer’. De raad moet nog in het openbaar over de plannen praten, maar in elk geval de POV en PVV zijn ook ongelukkig met de aangewezen plek, die wordt opgezet en geleid door de in Amsterdam al vele jaren actieve Regenboog Groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen