POV en PVV ongelukkig met plek inloophuis overlastgevers

Foto: Google Street View

In elk geval de POV en de PVV zijn niet gelukkig met de gekozen locatie voor een inloopvoorziening voor de overlastgevers in het Burgemeester In ’t Veldpark en anderen die in het openbaar wangedrag vertonen. Zij krijgen tijdelijk de ‘Verkadevilla’ aan de Provincialeweg in Zaandam ter beschikking.

De beide partijen zijn vóór een inloophuis om de omwonenden en andere gebruikers van het park te verlossen van de al jaren durende problemen met de veelal aan alcohol of drugs verslaafde ‘rondhangers’, maar hadden dat liever op een andere plek gezien. POV-raadslid Perry van der Velden heeft in technische vragen onder meer zijn twijfels op papier gezet over het – gecontroleerd – toestaan van drugsgebruik in de nabijheid van twee basisscholen, het hoofdkantoor van een internationaal bedrijf, het Volkspark en de fietsroute over de parallelweg.

Junks van Verkade

De PVV is uitgesproken kritisch: ‘Na de meisjes krijgen we nu de junks van Verkade,’ schreef de partij in een reactie. ‘Een groep die al decennia overlast veroorzaakt in Zaandam krijgt de Verkadevilla ter beschikking als drugshol en/of zuipkeet. Waarom dit gegeven ruim één maand geheim verklaard is door het college is ons een groot raadsel.’

De PVV voorziet aan aanzuigende werking op dealers: ‘Drugsgebruikers en alcoholisten klonten overwegend samen waar hun leveranciers voorhanden zijn.’ Als dealers meeverhuizen zal de meest geschikte plek voor het slijten van hun waren het Volkspark of bij de fietstunnel richting Westerwatering zijn, is de verwachtin. De partij vindt het net als de Partij voor Ouderen en Veiligheid bezwaarlijk dat er twee scholen in de nabijheid zijn en vreest bovendien voor de staat van de villa, die in 2017 werd aangewezen als toekomstig gemeentelijk monument.

Cookieinstellingen