Vanaf vanavond hinder en omleidingen A9 bij Amstelveen

Foto: Rijkswaterstaat

De A9 is vanaf vanavond 20:00 uur in één richting dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht en morgenavond en -nacht in beide richtingen. Vanaf maandag 20 februari rijdt het verkeer op de A9 richting Amsterdam dan over een bypass.

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen worden eerst tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 aangelegd. De op- en afritten naar Amstelveen – Stadshart aan de zuidzijde van de snelweg moeten ook aangesloten worden op de bypass, evenals de afrit naar Amstelveen – Stadshart aan de noordkant vanuit de richting Amsterdam. Deze afrit is verlegd om ruimte te maken voor de bypass.

Het verkeer wordt dit weekend omgeleid via de A4, A10 en de A2. De extra reistijd is circa tien minuten tot een half uur. Vanaf knooppunt Holendrecht zijn tot en met afrit 6 naar Aalsmeer slechts twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting knooppunt Badhoevedorp moet daarom rekening houden met een grotere kans op file en extra reistijd als gevolg daarvan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen