Ambtenarenpensioen bijna twaalf procent hoger in 2023

Foto: Flickr / European Parliament

Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met bijna twaalf procent stijgen. Dat heeft het grootste pensioenfonds van Nederland bekendgemaakt.

Volgens ABP lukt het zo eindelijk weer om de pensioenen te laten meegroeien met de prijsstijgingen, hoewel de inflatie de laatste tijd heel erg hoog is. ‘Dit is in 2023 mogelijk omdat de financiĆ«le positie van het ABP het toelaat. En omdat het fonds gebruik mag maken van soepelere regels. omdat het ABP heeft aangegeven over te willen stappen naar het vernieuwde pensioenstelsel,’ stelt het fonds in een verklaring.

Hogere rentestand

Eerder dit jaar verhoogde het ABP de pensioenen ook al iets. Daarvoor gebeurde dat jarenlang niet, omdat het fonds net als andere grote fondsen volgens de regels financieel niet sterk genoeg was. Dat het beter gaat met pensioenfondsen is vooral te danken aan de hogere rentestand, want daardoor hoeven de fondsen volgens de regels nu minder geld in kas te houden voor het uitkeren van de pensioenen in de komende jaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen