En wéér gaat Goudastraat Wormerveer op de schop

Foto:

Vele jaren lang veranderde er vrijwel niets aan het straatbeeld in de Goudastraat in Wormerveer, of het moest zijn dat nu en dan een scheef gewaaide boom verdween. Na de herinrichting die vorige winter begon volgt echter de ene afsluiting na de andere. Vandaag verschenen er borden die opnieuw werkzaamheden aankondigen.

De maanden die de riolering en het vernieuwen van de bestrating vergden voor lief genomen in de woonstraat die met bocht in verbinding staat met de Tuinstraat werden door de bewoners voor lief genomen. Dat de werkzaamheden met de riolering uitliepen  door een onvoorzien probleem in de Jan Waalstraat naast basisschool De Mei was onfortuinlijk, ook al gezien de werkzaamheden voor de vervanging van de Zaanbrug enkele meters verderop en de daardoor toegenomen parkeerdruk. Toen vervolgens werd aangekondigd dat de straat weer deels opgebroken zou worden streden verontwaardiging en lacherigheid om voorrang.

Wegsleepregeling

Bij de school wordt nu nog gewerkt aan het verleggen van de as van de Goudastraat, om de bocht naar de doorgang richting de Tuinstraat ruimer te maken. ‘In de praktijk is namelijk gebleken dat deze bocht te krap is, waardoor regelmatig schade is gereden aan paaltjes en de hoekwoning op nummer 15,’ aldus een bewonersbrief. Dat werk begon begin oktober en zou zo’n twee weken duren, maar dat nadert intussen de drie. Al die tijd is er geen doorgaand verkeer mogelijk – en nu staan er dus halverwege de straat borden met parkeerverboden ’tussen 5-10 en 24-10′. En het is menens: ‘Wegsleepregeling’, staat er zwart op geel. Een bewonersbrief is er nog niet gekomen, dus wat de er nu weer in het vat zit is nog onduidelijk. Maar velen is het lachen intussen wel vergaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen