Goudastraat Wormerveer opnieuw op de schop

De straat voor de herinrichting, met rechts de nu lastige bocht.
De straat voor de herinrichting, met rechts de nu lastige bocht.
Foto: Google Street View

En weer gaat de Goudastraat in Wormerveer op de schop. Ruim een jaar geleden was de straat net weer begaanbaar na een langdurige herinrichting, maar moest de riolering in de Jan Waalstraat naast basisschool De Mei nog worden aangepakt. Daardoor werden de huizen het dichtst bij de Zaanweg afgesneden en dat gaat nu weer gebeuren.

Sinds de veranderingen in het straatbeeld is het kennelijk lastiger geworden voor automobilisten om de bocht richting de Tuinstraat te nemen, gezien de beschadigingen aan paaltjes en de woning met huisnummer 15. Dat blijkt uit een schrijven dat huis aan huis is verspreid en waarin wordt aangekondigd dat de as van de weg verlegd gaat worden om bestuurders op de juiste koers te houden.

Begin oktober zal er daarom twee weken lang geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De meeste parkeerplaatsen blijven beschikbaar, aldus de brief. Behalve dus de plekken die achter de bocht liggen en het parkeervak aan de Jan Waalstraat. Bewoners van de Tuinstraat zullen deels het eenrichtingsverkeer moeten negeren om een plaatsje te bemachtigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen