Werk aan noodbrug Wormerveer wordt nu echt merkbaar in omgeving

Foto: Google Street View

De Elektrabuurt in Wormerveer wacht in spanning af op de tijden die komen gaan: de straten ten westen van de Zaanweg puilen nu al uit van de geparkeerde auto’s en werkbusjes en de werkzaamheden aan de Zaanweg ten behoeve van de nieuwe brug zullen die parkeerdruk nog gaan versterken. De aannemers wijzen het parkeerterrein in de Weverstraat aan als alternatief.

Vanwege de tijdelijke brug tussen de Lassiestraat in Wormer en Stelling Wonen in Wormerveer wordt de Zaanweg versmald tussen 9 mei en 15 juli en gedurende die periode wordt eenrichtingsverkeer ingesteld richting Plein 13, tussen de huisnummers 3 en 26. Daarvoor zijn al bomen gekapt en vandaag en morgen wordt een aantal lantaarnpalen verzet en wordt gewerkt aan de versterking van de kademuren. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog beide kanten op.

 

Als de tijdelijke brug in gebruik is, is er geen directe verbinding meer tussen de Dubbelebuurt, de Zaanweg en de Stationsstraat. Het verkeer richting het noorden moet dan over de Wandelweg. Dat naar Wormer kan kiezen tussen Plein 13, Dubbelebuurt, Zaanweg en de noodbrug of omrijden en de Prins Clausbrug nemen. Bouwverkeer zal de Dubbelebuurt mijden en alleen als het niet anders kan niet over de Wandelweg, Stationsstraat en Zaanweg gaan,  beloven de bouwbedrijven Reimert, HSM en Gebr. Beentjes. In het weekeinde van 15 juli 19:00 uur tot zondag 17 juli 22:00 is de Zaanweg gestremd tussen de huisnummers 13 en 21. Er wordt dan gewerkt aan het kruispunt en de verkeerslichten worden getest.

Jan Waalstraat

Van vandaag tot 17 juli zijn de parkeervakken tussen de Zaanweg 3 en 12 en tussen 22 en 29 niet te gebruiken. De parkeervakken langs de huizenkant tussen de huisnummers 13 en 21 bestaan vanaf heden niet meer. De reguliere gebruikers zullen dus moeten uitwijken en de achterliggende woonstraten liggen daarvoor in eerste instantie eerder voor de hand dan de Weverstraat. Maar daar staat het na werktijd al vol met als complicerende factor dat er momenteel ook gewerkt wordt aan de riolering in de Jan Waalstraat naast basisschool De Mei, tussen de Goudastraat en de Voltastraat. Ook daardoor vervallen er parkeerplekken.

Mocht de drukte op de Wandelweg door de vervanging van de Zaanbrug substantieel toenemen, dan wordt het volgende pijnpunt het verlaten van de dwarsstraten naar de Wandelweg als er uit twee richtingen een gat in de verkeersstroom moet vallen. Met bovendien fietsers die regelmatig aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad rijden is dat nu al vaak een kwestie van geduld hebben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen