Vragen over service Noot na reeks klachten gebruikers

Foto: Twitter

We doen het gewoon nog een keer van voren af aan: vanuit de gemeenteraad komen vragen over het doelgroepenvervoer naar aanleiding van klachten van gebruikers, en het college spreekt sussende teksten. Dat was de gang van zaken tot nu toe, en waarom zou het ditmaal anders zijn?

Het CDA en de SP stellen het vervoer door Noot donderdagavond aan de orde naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad, waarin de vloer werd aangeveegd met de geleverde service. Nick Hendriks (CDA) en Anna de Groot (SP) lazen dat het taxibedrijf uit Ede ‘haar klanten letterlijk in de regen laat staan’ en willen verbetering.

Noot nam in augustus het Aanvullend Openbaar Vervoer en het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer over en omdat het bedrijf eerder al het leerlingenvervoer voor zijn rekening nam, heeft het hier nu deze hele markt in handen. Ouders van kinderen die per busje naar school worden vervoerd reageerden uiterst sceptisch op de uitverkiezing van Noot, maar volgens wethouder van Zorg Harrie van der Laan was daar geen reden toe: er was geselecteerd op kwaliteit.

Oplossingen zoeken

Nu blijkt die kwaliteit ver te zoeken, volgens de gebruikers die werden geciteerd in het NHD. Van der Laan gaf in het artikel in een reactie aan dat Noot samen met de gemeente naar mogelijke oplossingen zoekt voor de knelpunten, maar dat is voor Hendriks en De Groot onvoldoende geruststelling. Door de krapte op de arbeidsmarkt kunnen er soms busjes uitvallen, en dat begrijpen ze, maar ook de communicatie van Noot richting de gebruikers is niet goed. En dat heeft niets van doen met personeelsschaarste.

Vragen

De twee vragen Van der Laan daarom welke maatregelen er binnen drie maanden genomen gaan worden zodat de klachten over Noot aanzienlijk gaan verminderen en hoe actief gecontroleerd gaat worden of Noot aan alle met de gemeente gemaakte afspraken gaat voldoen. En de hamvraag voor alle gebruikers van het doelgroepenvervoer: als taxibedrijf Noot in gebreke blijft, wat gaat het college dan doen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen