De Zaansche Molen op zoek naar een directeur

Foto: De Zaansche Molen

Vereniging De Zaansche Molen zoekt een directeur – bestuurder. De bijna 100 jaar oude organisatie die het Zaanse molenerfgoed bewaakt is sinds 1925 uitgegroeid tot een vrijwilligersclub met bijna 4000 leden en een belangrijke speler op de Zaanse Schans.

Met dertien industriemolens in eigendom en de exploitatie van het nieuwe Molenmuseum op de Zaanse Schans heeft de nieuwe directeur – voor 0,8 fte –¬† een flinke opgave in Zaanstad. Ook de werkorganisatie Stichting Wind Molen Compagnie zal onder zijn of haar bewind vallen. Naast taken die nu eenmaal bij de functie van een directeur horen is op de Schans ook enig psychologisch inzicht en kennis van de tactiek van de fluwelen handschoen een vereiste, gezien de tegenstrijdige belangen van de erfgoedpartijen, de ondernemers en de bewoners die daar steeds weer voor botsingen zorgen. De Zaansche Molen heeft vijftien medewerkers (9,2 fte) in dienst en een omzet van rond¬† 1,5 miljoen euro per jaar.

Stevige ervaring vereist

De vereniging verwacht van het nieuwe leiderschap onder meer ‘stevige managementervaring, bij voorkeur in (een) culturele of vrijwilligersorganisatie(s) met een complexe stakeholderomgeving’ en ervaring met verandermanagement is een pre. Daarnaast wordt gezocht naar iemand met een combinatie van inhoudelijke visie en gezonde zakelijkheid en een coachende leiderschapsstijl.

Reacties

Cookieinstellingen