Vanmiddag veiling voor ’t Reghthuys in Westzaan

Foto: Google Street View

Op deze Dag van Westzaan is er vanmiddag een veiling waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de restauratie van ’t Reghthuys te bekostigen. Dankzij vele gulle sponsoren zijn er prachtige, uiteenlopende kavels in de aanbieding.

Ze zijn sinds 10:00 uur ook te bekijken in de Weeskamer van ’t Reghthuys. De veiling wordt gehouden voor het monument en begint om 15:30 uur en duurt tot 18:30 uur.  De veilingmeesters zijn Ron van Eerden en Willem Huijpen. ’t Reghthuys heeft groot onderhoud nodig. Het prachtige timpaan boven de entree is rot en moet worden vervangen, het dak lekt, het loodwerk moet worden vervangen en het pand heeft dringend een schilderbeurt nodig. Dit kost veel geld.

Tientallen kavels

Tussen de kavels zitten begerenswaardigheden zoals een duivenkaterpakket en boek Ode aan de Duivekater met nog wat extraatjes, een cadeaubon voor Supfun met een soeparrangement in Jongwijs, twee kaarten voor één van de voorstellingen To B or not to B van toneelvereniging De Herleving in Dorpshuis de Kwaker in november, 20 leien voor het dak van ’t Reghthuys met achterop uw naam en boodschap voor de toekomst, de verzamelde gedichten van de Zaans-Joodse dichter Jacob Israel De Haan, en eem meter rollade op plank van slagerij Veenboer. En nog tientallen andere kavels.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen