Inwoners vaker ‘overvallen’ met bouw flexwoningen

Foto: Gemeente Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming en wethouder van Wonen Harrie van der Laan hebben er begrip voor dat omwonenden van de Noorderveenweg in Assendelft zich overvallen voelen door het plan om daar bijna 200 tijdelijke woningen neer te zetten, maar gezien de noodsituatie waarin het land bevindt moet er snel gehandeld worden. Het zal niet de laatste keer zijn.

Dat schrijft Hamming op Facebook: ‘Het aantal opvangplekken voor Oekraïners moet nog worden uitgebreid. En de druk op de woningmarkt is enorm. Daarom zijn we meer plekken aan het onderzoeken waar we ook tijdelijke flexwoningen zullen realiseren om zowel de Oekraïense vluchtelingen als onze starters en spoedzoekers te kunnen helpen. Ook bij nieuwe plekken voor flexwoningen zullen we opnieuw snel moeten handelen.’ De burgemeester benadrukt daarbij dat omwonenden het recht behouden om bij de benodigde vergunningverleningen zienswijzen en bezwaren in te dienen. De flexwoningen blijven maximaal tien jaar staan.

Opdracht van het Rijk

Het Rijk verwacht van alle 25 veiligheidsregio’s dat daar 3000 vluchtelingen uit Oekraïne op worden gevangen. In maart en april ving Zaanstad vluchtelingen op in een hal van Taets en sinds mei op twee riviercruiseschepen aan de Havenstraat in Zaandam. Op deze boten is plek voor ruim 260 mensen. In juni kwam daar de opvang van ongeveer 45 Oekraïners bij in het oude schoolgebouw van Et Buut aan de Parkstraat in Zaandam en er woont een gezin in een te slopen woning in Wormerveer. Maar daamee zijn we er dus nog niet.

https://twitter.com/VrZW/status/1567807796602671108

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen