Liften en roltrappen bij station blijvend hoofdpijndossier

Foto: Free SVG.org

‘Het begint meer regelmaat dan uitzondering te worden dat de roltrappen gelijk met de lift op het station van Zaandam het niet doen,’ verzucht fractievoorzitter Jaap Keijser van de Partij voor Ouderen en Veiligheid naar aanleiding van ons bericht over – alweer – haperende voorzieningen voor de minder mobiele mens.

‘Ik hoef u niet te vertellen wat een drama dit is voor ouderen en iedereen met een fysieke beperking,’ schrijft Keijser in technische vragen aan het college en inderdaad: het onderwerp is in de gemeenteraad al talloze keren aan de orde gesteld. Desondanks blijkt het probleem structureel. De POV wil nu weten wat de oorzaak van de meest recente storingen was en of het om technisch malheur gaat dat zich blijft herhalen.

Eerder stelde wethouder Gerard Slegers dat er vaak vandalisme aan de defecten ten grondslag ligt. ‘Hangen er camera’s waarop te zien is wat er gebeurt en zo ja, zijn er vanwege vandalisme ook aanhoudingen verricht?’ vraagt Keijser. En – ook namens veel inmiddels moedeloze Zaankanters, gezien de reacties op ons bericht op Facebook – hoe is het mogelijk dat na jaren van storingen en uitval, tal van klachten en schriftelijke vragen over dit probleem er nog steeds geen afdoende oplossing voor is gevonden?

Reacties

Cookieinstellingen