Minder treinen op Zaanlijn en staking buschauffeurs

Foto: Google Street View

Op verschillende plaatsen in het land rijden vanmiddag opnieuw minder treinen door personeelsgebrek. Daardoor zijn er bijvoorbeeld minder Intercity’s tussen Alkmaar en Maastricht en minder sprinters tussen Amsterdam en Uitgeest. Een extra complicatie is dat er door de staking in het streekvervoer vandaag ook bussen uitvallen.

De spoorwegen kampen met ongeveer 1100 openstaande vacatures en de streekvervoerders met personeel dat betere werkomstandigheden eist. De NS komen niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT’ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur maakte de Tweede Kamer eerder duidelijk dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.

Vanaf maandag zijn er volgens de NS door de personeelstekorten ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. De extra reistijd kan volgens het spoorbedrijf vijftien minuten bedragen. De NS roepen reizigers op hun treinreis van tevoren te plannen om vertraging te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen